HTML

Magyarság tabuk nélkül

Minden magyarnak kutya kötelessége tisztába lenni nemzete múltjával, jelenével (sajnos ma már ezt külön meg kell említeni). Tanultunk történelmet történelem könyvekből, de vajon mi az amit nem tanítottak meg, vagy egyáltalán nem is hallottunk róla. Itt az idő hogy büszkék legyünk múltunkra.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.08.11. 17:00 Demeter

Magyar négy égtáj szobor

Volt Budapesten egy nagyon szép szoborcsoport mely Szabadság térként volt ismert. A főváros egyik legmeghatározóbb tere, mai napig mégis egy olyan rendszer emléke áll ott, mely sanyargatta, megalázta, eltiporta nemzetünket. Büszkén díszeleg rajta a vörös csillag és még egyetlen kormánynak meg sem fordult a fejében hogy visszaállítsa a régi alkotásokat. 4 szobor állt a tér négy sarkán; Észak, Dél, Nyugat és Kelet. Ezeket a gyönyörű alkotásokat szeretném ismertetni. 

ÉSZAK - Az emlékmű főalakja a három méter magas, keresztrefeszített Hungária. A hozzásimuló fiú a tót nemzet ragaszkodását jelképezi az anyaországhoz. A kettő egységét kivont karddal előretörő kuruc alakja védi, emlékeztetve arra, hogy a magyar szabadságért Rákóczi hadaiban tótok is küzdöttek.
Szobrász: Kisfaludy Stróbl Zsigmond

DÉL - A szobor főalakja karddal és a magyar címerrel díszített pajzzsal kel a Délvidéket jelképező svábleány védelmére. Az előtte lévő búzakévék Nagy-Magyarország éléstárát, a Bácskát és a Bánátot jelképezik.
Szobrász: Szentgyörgyi István

NYUGAT - A szoborcsoporton az ifjú az elszakított nyugati vármegyéket jelképezi. Térdre hullva borul a magyar Szent Koronára, s míg jobbjával az ország testéről leszakadni készülő nyugati vármegyék címerpajzsát öleli magához, addig baljával görcsösen kapaszkodik a nagy magyar kettőskeresztes pajzsba. Fölötte áll Hadúr alakja, kezét nyugtatva az ifjú címert szorító karján, jobbjában védően tartva a nemzet pallosát. Arcán kemény dac, hit és önbizalom. Lábainál szárnyait repülésre tárva a Turul.
Szobrász: Sidló Ferenc

KELET - A szobron az ősi magyar erőt megtestesítő Csaba vezér a megtorlás pillanatát várva felszabadítja a levetkőztetett és kopjafához láncolt, bilincsekbe vert, Erdélyt jelképező - kezében az országrész címerét görcsös reménységgel szorító - alakot.
Szobrász: Pásztor János

Ahol pedig most a csillag áll ott egy gyönyörű szép kert díszelgett, ami így nézett ki

Végül egy idézet Garay Jánostól:

Csak csonka nép felejthet ős nagyságot,
Csak elfajult kor hős elődöket.
A lelkes eljár ősei sírlakásához,
S gyújt régi fénynél szövetneket.
S ha a jelennek halványul sugára,
A régi fény ragyogjon fel honára!

Források:
http://www.nlvk.hu/ass/frisshirek.html
http://www.magyar-eletter.hu/aktualis/zaszlo/
 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vers magyar nemzet történelem szabadság művészet virág emlékmű szobor kommunista kert szobrászat tér irredenta


2009.08.03. 17:41 Demeter

Svájci rokonaink, a Hun völgy

Sváj egyik legeldugottabb részén, benn a rengetegben a Val d'Anniviers helység mélyén található egy falu mely nyelvben, építkezésben, írásban, életmódban, tradíciókban és még sok minden másban teljesen különbözik a wallisiaktól. Sokáig nem tudtak rájönni hogy valóban honnan is származhatnak. Ennek az az egyszerű oka volt úgy gondolták a szomszédokban kell keresni a rokonságot, nem gondolták a kutatók hogy egy kicsit messzebbre kell elmenniük eredetük kiderítéséért. Magyar szavak, magyar népi motívumok, hús fűszerezés, székely rovás írás, székely temetkezés, emellett a hunok leszármazottai. Történelem könyvek szerint nincs semmi közünk a hunokhoz, fölöttébb különös...További oldalak ahol megtalálhatóak bővebb információk:
http://naput.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=97&Itemid=29
http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/rejtelyes-helyek/4225
http://mek.niif.hu/01500/01522/html/index.htm

Szólj hozzá!

Címkék: tv magyar nemzet történelem építkezés hit írás temetkezés echo svájc nép hagyomány hun völgy tradíció rovás avar


2009.08.03. 16:58 Demeter

Tudjuk-e, hogy...

...a Honfoglalás idején a görögöknek és a rómiaknak volt csak írásbeliségük Európában. Mikor idejöttünk kiforott több ezer évre visszavezethető írásbeliséget hoztunk magunkkal?

...az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük, hiszen szókincsét, mind a mai napig használjuk? Shakespeare drámáit, a művelt; angol már csak szótár segítségével képes elolvasni, mivel annyit változott nyelvük az elmúlt 440 év során. A miénk, megtartotta nyelvtanát és szókincsét. Nem volt hajlandó belesimulni, beleolvadni a nagy nyelvi forgatagba!

...a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta azt a
200 000. magyar népdalt, amelyből 100 000 már megjelent nyomtatásban is. A 80 milliós Németországban összesen 6000 (!) népdalt tudtak összegyűjteni.

...a magyar mesevilág páratlan az egész világon? Európában nem ismerik a tündért, hetedhét országot, fanyüvőt, hétfejű sárkányt, még nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.

...Európa nem ismerte a magyarok bejövetele előtt a hús megfőzésének módját? Nem ismerték a villát és a kanalat. Kézzel és késsel ették a sütött húst. Behoztuk a sajátos fűszerezési technikánkat, a darabolást, a fűszerekkel való összefőzést. Az édes, sós, savanyú, keserű ízek mellé mi hoztuk az erős ízt ételeinkben.

...a Honfoglalás idején, mi csodálatos növény és állatvilággal rendelkeztünk, amit magunkkal hoztunk a belső-ázsiai térségből?

...az elmúlt időszakban sikerült, a parlament által, hivatalosan is nemzeti kinccsé tenni őshonos állatfajaink nagy részét? A kilenc kutya fajtát, a három parlagi tyúk fajtát, a szilaj marhát, a három mangalica fajtát, a tincses kecskét, és a galambjainkat. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lehet őket keresztezni, az országból kivinni. Tehát meg kell tartani a tiszta vérvonalat. A szürke marhát sajnos az osztrákok már levédték előttünk.

...az egyetlen európai tulipán fajtának, a Tulipa Hungaricának géncentruma, a Kárpát-medencében van.

Ez csak pár tény Dr. Bakay Kornél írásából.

"Jó magyarnak lenni, igen nehéz, de nem lehetetlen!"

Széchenyi István

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar nemzet történelem múlt hun dicső honfoglalás kárpátok